Kiitollisuusmeditaatio lisää onnellisuutta ja parantaa mielialaa

Kiitollisuus on yksi ihmisen tärkeimpiä taitoja. Sen avulla mielialasi kohenee, positiivisuutesi lisääntyy ja jopa fyysinen kuntosi paranee. Kaikki nämä ovat tutkittuja faktoja. Silti kiitollisuus on yksi aliarvostetuimmista taidoista. 

Tärkeää onkin ymmärtää, että kiitollisuus on nimenomaan taito, jossa jokainen voi harjoitella paremmaksi. Yksi helpoimmista keinoista harjoitella kiitollisuutta, on kiitollisuusmeditaatio. Kiitollisuusmeditaation ideana on keskittää ajatukset niihin asioihin, joista olet kiitollinen. Se eroaa ”tavallisesta” meditaatiosta siten, että kiitollisuusmeditaation aikana ajatellaan hieman enemmän, kun taas tavallisessa meditaatiossa ajatukset pyritään tyhjentämään.

Meditoinnin aloittaminen voi olla aluksi haastavaa, koska meditointiin tottumaton mieli lähtee helposti harhailemaan. Se on kuitenkin täysin ok, kunhan muistat tuoda ajatuksesi takaisin asioihin, joista olet kiitollinen ❤️

Alkuun onkin kaikista helpointa tehdä kiitollisuusmeditaatiota valmiiksi tehdyn nauhoitteen/harjoituksen avulla, jossa voit seurata kiitollisuusmeditaatiota ohjauksen avulla. Kun kiitollisuusmeditaatio alkaa sujumaan valmiin nauhoitteen avulla, niin voit tehdä meditaatiota missä ja koska tahansa, vaikka olisit toimistolla keskellä kiireisintä työpäivää.

Voit tutustua meidän tekemäämme kiitollisuusmeditaatioon täältä.

Meditaatio on nappivalinta sinulle, mikäli:

  • Haluat oppia arvostamaan itseäsi ja elämääsi sen kaikkine nousuineen ja laskuineen enemmän
  • Tahdot helpon keinon käsitellä negatiivisia tunteita, kuten katkeruutta, vihaa ja pettymystä
  • Koet, että itsetunnossasi on vahvistettavaa
  • Haluat olla avuliaampi myös muille ihmisille ja nähdä heissä hyvää
  • Tahdot lisää iloa, positiivisuutta ja rauhaa elämääsi 

Suosittelemme kokeilemaan meditaatiota vähintään pari kertaa! Olosi on takuulla jo ensimmäisen kerran jälkeen erilainen kuin ennen meditaatiota 🙂

Kiitollisuusmeditaation hyödyt

Kiitollisuusmeditoinnilla ja siitä seuraavalla kiitollisuudella on lukuisia hyötyjä, joista käymme 4 merkittävintä läpi.

1. Tunnet itsesi iloisemmaksi

Useissa tutkimuksissa on todettu, että kiitollisuuden tunne tekee sinut iloisemmaksi ja onnellisemmaksi. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että tänään koettu kiitollisuuden tunne lisää onnellisuutta vielä viikonkin kuluttua. Jotkin tutkimukset väittävät jopa niin, että kiitollisuus on kaikista tärkein onnellisuuteen ja iloisuuteen johtava tekijä, ja että ilman kiitollisuutta näitä tunteita on vaikea kokea – ainakaan yhtä voimakkaasti.

Kiitollisuus on myös suora vastalääke negatiivisia tunteita ja masennusta kohtaan. Siksi kiitollisuusmeditaatiota kannattaa kokeilla jo tänään.

2. Henkinen hyvinvointisi paranee

Kiitollisuuden harjoitteleminen valmistaa sinua (ja erityisesti aivojasi) kohtaamaan elämässä vastaantulevat ikävät tilanteet. Kun mielialasi on korkeampi ja koet itsesi onnelliseksi, niin ikävät asiat eivät saa sinua yhtä maihin. Voit ajatella sitä niin, että olisiko tulevan yön valvominen helpompaa, kun olet nukkunut edellisen yön hyvin vai huonosti. Jos olet jo valmiiksi väsynyt, niin valvomisesta tulee entistä tuskallisempaa.

3. Ihmissuhteesi syventyvät ja vahvistuvat

Mitä ajattelet sellaisesta henkilöstä, joka käyttäytyy sinua kohtaan välinpitämättömästi? Entä mitä ajattelet sellaisesta henkilöstä, joka osoittaa sinua kohtaan arvostusta ja kiitollisuutta? Sitoudut takuulla jälkimmäiseen vahvemmin kuin ensimmäiseen.

Kun osoitat kiitollisuutta ympärilläsi olevia ihmisiä kohtaan, niin he huomaavat, että välität heistä aidosti. Osoita kiitollisuutta niitä henkilöitä kohtaan, jotka haluat pitää erityisen lähellä sinua.

4. Fyysinen kuntosi paranee

Kunnon paranemisella emme tarkoita, että jaksaisit juosta pidemmälle ja kovempaa, vaan kiitollisuuden lisääntymisen on tutkittu parantavat unenlaatua ja laskevan mm. kehon tulehdusarvoja jo muutaman kuukauden kiitollisuuden harjoittamisella.

Oletko valmis aloittamaan?

Kuten huomaat, kiitollisuudella ja kiitollisuusmeditoinnilla on useita positiivisia vaikutuksia. Tärkeintä on aloittaa, eikä se vaadi kuin 10–20 minuuttia aikaasi päivittäin. Helpoiten pääset alkuun kokeilemalla maksutonta kiitollisuusharjoitustamme, jonka olemme tehneet juuri sinua varten 🙂

Ostoskori0
Ostoskorisi on tyhjä!
Jatka ostoksia
0