Pelot ja puhdistuminen

Ihmiselämään kuuluvat erilaiset pelot, eivätkä ne kaikki ole täysin turhiakaan. Pelot ohjaavat käyttäytymistä ja toisinaan se on aivan hyödyllistäkin. Esimerkiksi vieraassa kaupungissa on ihan hyväkin varoa eksymistä, varsinkin ulkomailla, huonolla kielitaidolla ja öiseen aikaan. On myös hyvä edes vähän jännittää korkeita paikkoja, ettei tule käveltyä sillan sijasta sillankaiteella.

Jos joskus sattuu esimerkiksi karhu tulemaan vastaan, niin pelko estää meitä menemästä silittämään tätä söpöä nallukkaa. On fiksua kuunnella pelkoja, joiden tehtävänä on pitää meidät hengissä.

Sitten meillä on pelkoja, joista ei ole mitään hyötyä. Ne ovat saaneet alkunsa vääristyneistä muistoista, lapsen tai vaikka aikuisen vilkkaasta mielikuvituksesta, jonka mieli luo todeksi tai jopa menneiden elämien traumoista. Tiedostamattomat pelot saavat kehossa ja mielessä aikaan samanlaisen stressireaktion, kuin mikä tapahtuu välittömän vaaran uhatessa. Ero on siinä, että vaara ei ole edessä, näköpiirissä eikä välttämättä millään lailla edes tunnistettavana, mutta pelko on vahva. Alitajunnassa olevat pelot nostavat pelkotunteen pintaan suurellakin voimalla, mutta syy jää piiloon. Näitä piilossa olevia pelkoja on meillä kaikilla.

Media hyödyntää alitajuisia pelkoja myydäkseen enemmän. Julkaisut ruokkivat ihmisten alitajuisia pelkoja saadakseen mahdollisimman monet klikkaamaan uutista, lukemaan, kauhistelemaan, reagoimaan, kommentoimaan ja jakamaan. Media onkin täynnä huolta, kriisejä, sotaa, sairautta ja ylipäätään asioita, jotka nostavat alitajuisia pelkoja esiin, sillä se myy.

Mitä peloille pitäisi tehdä?

Jos tunnet, että pelko nousee sinussa esiin, joko mielessä tai kehon tuntemuksena, on tärkeää puhdistaa itsensä. On aivan sama, onko pelko sinulle oma pelko vai koetko sen olevan vain kollektiivista pelkoa. Siihen ei pidä keskittyä, vaan siihen, että puhdistat tuntemuksen itsestäsi pois. Voit lähetellä vaikka kuinka paljon valoa ja rakkautta sydämestäsi maailmaan, mutta jos et käsittele sisimmästäsi kumpuavaa pelkoa, et pääse siitä irti. Tärkeintä on antaa tunteiden nousta pintaan, eikä tunkea niitä takaisin piiloon. Pelko pitää hyväksyä, että siitä voi irrottaa otteensa. Pelko jota tunnet, voi olla tietoinen pelkosi tai alitajuinen pelko, esimerkiksi menneestä elämästä. Itsensä puhdistamisen aikana ja oman puhdistumisen myötä voi tulla tilanteita, että saa samalla puhdistaa myös jotain ihmiskunnan kollektiivisia pelkoja. Tällöinkin siellä on aina oma pelko taustalla, sillä oma pelko on se magneetti, joka vetää kollektiivista pelkoa puoleensa ja aina puhdistus tapahtuu samalla tavalla oman itsen kautta, kuin jos se olisi kaikki täysin omaa pelkoa.

Maailma on täynnä kollektiivista pelkoa, mutta emme me sitä kaikkea tunne. Kaikesta ihmiskunnan kollektiivisesta pelkoenergiasta vedämme puoleemme vain sitä lajia, jota kannamme itse sisimmässämme mukana. Pelkoja on lukematon määrä olemassa esim. sodan pelko, nälänhätä, talouden romahtaminen, lama, väestönkasvu, joukkokuolemat, ilmastonmuutos, pandemiat, muuttoliike, veden loppuminen, öljyn loppuminen, ydinvoima, ilmansaasteet, loukkaantuminen liikenteessä, lento-onnettomuus, laivan uppoaminen jne. Lista on loputon, mutta ei kukaan meistä kaikkea mahdollista pelkää, eikä koko ajan tunne kaikkea maailman pelkoenergiaa. Peloista vain ne tulevat ns. iholle, jotka ovat olemassa myös sisimmässämme.

Peloista puhdistuminen vaatii kuitenkin tietynlaista osaamista, jota aivan kaikilla ei vielä tässä maailmanajassa ole. Apua siihen on toki saatavissa ja me kannamme myös oman kortemme kekoon ja tarjoamme yhden erittäin toimivaksi havaitun keinon eli energiahoidon. Myöhemmin tänä vuonna siihen on saatavissa apua myös IHME -valmennuksen muodossa, mutta tässä hetkessä autamme energiahoidoilla.

Ostoskori0
Ostoskorisi on tyhjä!
Jatka ostoksia
0